sabato 9 novembre 2013

HOMEMADE TAGLIOLINI - TAGLIOLINI FATTI IN CASA







Ingredients for 4 people:

300 grams of flour type 0
3 whole eggs biological
3 egg yolks biological
half a glass of water
salt

preparation:
Put all the ingredients into the mixer and place the dough program.
















When the machine has finished, roll the ball of dough on a flat surface and pull it slightly with a rolling pin.
Flour both above and below, and then pull it with the pasta machine.

















Now put in the rollers for the noodles and place on a plate and sprinkle with flour.















The cooking time is obviously very low because the pasta is fresh and so contains one part water inside and not letting it harden.





Ingredienti per 4 persone:

3 etti di farina tipo 0
3 uova intere biologiche
3 tuorli biologici
mezzo bicchiere di acqua
sale

Preparazione:
Mettete nell'impastatrice tutti gli ingredienti necessari e inserite il programma dell'impasto. Quando la macchina avrà terminato, stendete la pallina di pasta su di un piano e tiratela leggermente con il mattarello. 
Infarinatele sia sopra che sotto e poi tiratela con la macchina per la pasta.
Mettete adesso nei rulli per i tagliolini e disponete su di un piatto e cospargete di farina.
Il tempo di cottura è ovviamente molto basso poichè la pasta è fresca e contiene quindi una parte di acqua all'interno che non gli permette di indurirsi.