sabato 23 novembre 2013

MIXED FRY AT THE PIEDMONTESE - Fritto misto alla piemontese


The best dish of the Piedmontese tradition. Rich, tasty and for strong palates.

Ingredients for 6 people (minimum)
1 beef brains
6 pork ribs
6 lamb ribs
3,52 ounces of beef liver
3,52 ounces of pork sausage
3,52 ounces of chicken wings
12 pieces of semolina
12 macaroons Mombaruzzo
0,35 grams of biscuits Pavesini
 1,76 ounces of Nutella
12 courgette flowers
6 mushrooms
3 courgettes, 1 cauliflower

For frying:
Extra virgin olive oil
6 eggs
5,29 ounces of flour
8,81 ounces of bread crumbs

Preparation:
The preparation requires: 1) Order, 2) Accuracy, 3) Patience! First start by cleaning thoroughly and minutely every single portion of the parts of animals.
Peel and wash the courgette flowers, clean the mushrooms and cut the cauliflower into pieces after it has been boiled.
Now get 2 pavesini biscuits and put, between the 2 parts, a bit of Nutella. Close it and then fry also them.
Now prepare the necessary for frying: In a shallow dish large enough, beat the eggs and in another place the flour and the bread crumbs in another yet. Dip each ingredient with egg, then in flour and then in the breadcrumbs. Put to heat the oil and fry then taking into account the degree of cooking of each ingredient immersed.
When each piece is ready to put it in a dry piece of blotting papers and try, if you can, keep him warm as possible.
Once you have finished cooking all the ingredients put them in a serving dish and serve very hot.
Good with a red wine decided as a Barbera d'Alba or Dolcetto di Dogliani


Il piatto forte della tradizione piemontese. Ricco, saporito e per palati forti.
Ingredienti per 6 persone (minimo)
1 cervella di manzo
6 costine di maiale
6 costole di agnello
100 grammi di fegato di manzo
100 grammi di salsiccia di maiale
100 grammi di ali di pollo
12 pezzi di semolino
12 amaretti di Mombaruzzo
10 grammi di biscotti Pavesini
50 grammi di Nutella
12 fiori di zucca
6 funghi porcini
3 zucchine, 1 cavolfiore

Per la frittura
Olio extravergine di oliva
6 uova
150 grammi di farina
250 grammi di pangrattato

Preparazione:
La preparazione richiede: 1)Ordine, 2) Precisione, 3) Pazienza!!
Per prima cosa cominciate pulendo accuratamente e minuziosamente ogni singola porzione delle parti degli animali.
Mondate e lavate le zucchine, pulite i funghi e tagliate il cavolfiore a tocchetti dopo averle bollito.
Adesso preparate l'occorrente per la frittura: in un piatto abbastanza capiente, sbattete le uova e in un altro mettete la farina e in un altro ancora il pangrattato. Immergete ogni singolo ingrediente prima nell'uovo, poi nella farina ed infine nel pangrattato.
Mettete a scaldare l'olio e poi friggete tenendo conto del grado di cottura di ogni singolo ingrediente immerso.
Quando ogni singolo pezzo è pronto mettetelo ad asciugare in un pezzo di carte assorbente e cercate, se potete, di tenerlo al caldo il più possibile.
Una volta terminata la cottura di tutti gli ingredienti metteteli in un piatto da portata molto caldo e servite.
Accompagnatelo con un vino rosso deciso come un Barbera d'Alba o un Dolcetto di Dogliani