martedì 26 novembre 2013

ASPIC OF GRAPES AND WALNUTS - ASPIC OF UVA E NOCI



Summer fruit jelly with red currant sauce : Foto stockIngredients for 6 people

2 bunches of black grapes
30 grams of gelatin sheets
50 grams of brown sugar
50 grams of walnuts
20 grams of raisins
500 ml of wine Moscato Asti

preparation:
Soak the gelatine . Squeeze it and then add to the wine that you will heat in a saucepan with the sugar.
Turn constantly to dissolve it all perfectly .
Take now a mold low but wide and with walls about 4 inches high
Pour in 3/4 tablespoons of liquid , and try to cover the entire surface ( including edges ) of the cake .
Refrigerate to solidify for about 3 hours .
Take now the grapes . Wash it carefully and then place it inside the mold by alternating a berry grape to a walnut kernel . Pass over the gelatin remained and placed in refrigerator to solidify for at least 5 hours.
To transform the aspic put for a few seconds within a container of hot water the mold that contains it.
For garnish you can also use prunes or dates or pine nuts







Ingredienti per 6 persone

2 grappoli di uva nera
30 grammi di gelatina in fogli
50 grammi di zucchero di canna
50 grammi di gherigli di noci
20 grammi di uvetta sultanina
500 ml di vino moscato di Asti

Preparazione:
Mettete a bagno la gelatina. Strizzatela e poi unitela al vino che farete scaldare in un pentolino con lo zucchero.
Girate di continuo per far sciogliere il tutto perfettamente.
Prendete adesso uno stampo basso ma largo e con le pareti alte circa 4 centimetri
Versate all'interno 3/4 cucchiai di liquido e cercate di coprire l'intera superficie (bordi compresi) della tortiera.
Mettete in frigorifero a solidificare per 3 ore circa.
Prendete adesso l'uva. Lavatela con attenzione poi sistematela all'interno dello stampo alternando una acino di uva ad un gheriglio di noce. Passate sopra la gelatina rimasta e sistemate in frigo a solidificare per almeno 5 ore.
Per sformare l'aspic mettetelo per qualche secondo all'interno di un recipiente di acqua calda lo stampo che lo contiene.
Per guarnire potete usare anche prugne o datteri o pinoli