venerdì 15 novembre 2013

SEMIFREDDO WITH NOUGAT AND ALMONDS - SEMIFREDDO TORRONE E MANDORLE




Nougat or turron sweets. : Foto stockIngredients for 4 people:

4 eggs
150 grams of brown sugar
500 ml of whipping cream
150 grams of nougat
100 grams of white chocolate
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
10 grams of toasted almonds and shelled


preparation:
In a bowl , pour the sugar and the egg yolks and whipped cream to .
Now Take 2 sheets of waxed paper ; dispose one on the bottom and arrange on top of the nougat . Overlay on top of another layer then with a meat mallet crush it carefully finely.
Whip the cream now and incorporate the cream egg yolks . Mix it stirring from the bottom upwards to disassemble .
Then enter the nougat and add the mixture evenly . Arrange on a mold and then solidify in the freezer for at least 2 hours.
Bring out at the last minute ( before serving )
Prepare the sauce making it melt white chocolate in a double boiler and add the almonds. Stir well and serve over the cake just before serving .
Enjoy with a raisin of Pantelleria.








Ingredienti per 4 persone:

4 uova
100 ml di panna
150 grammi di zucchero di canna
500 ml di panna da montare
150 grammi di torrone
100 grammi di cioccolato bianco
1 cucchiaio di cacao amaro
10 grammi di mandorle tostate e sgusciate

Preparazione:
In una ciotola, versate lo zucchero e i tuorli e montateli a crema.
Prendete adesso 2 fogli di carta da forno; disponetene uno sul fondo e adagiate sopra il torrone. Sovrapponete sopra l'altro strato poi, con un batticarne pestatelo con attenzione in modo da sbriciolarlo finemente.
Montate adesso la panna e incorporatela alla crema di tuorli. Amalgamatela mescolando dal basso verso l'alto per non smontarla.
Inserite quindi il torrone e unite omogeneamente il composto. Disponete su uno stampo e fate solidificare in freezer per almeno 2 ore.
Tirate fuori solo all'ultimo momento (prima di servire)
Preparate la salsa di cioccolato bianco facendolo fondere a bagnomaria e aggiungete le mandorle. Girate bene e servite sopra il dolce al momento di servire.
Gustate con un passito di Pantelleria.