martedì 19 novembre 2013

STUFFED MACKEREL - SGOMBRO RIPIENO



Fresh white fish fillets : Foto stockIngredients for 4 people:

800 grams of mackerel cleaned and boneless
3 eggs
4 onions blondes
10 grams of raisins
10 grams of pine nuts
40 grams of almonds
1 teaspoon cinnamon
oil, flour, bread crumbs
salt and pepper

preparation:
finely chop the onion and join it to raisins, pine nuts, almonds and cinnamon and a handful of breadcrumbs
Stir the mixture well and then place it in fish. Pull the remaining opening of the mackerel as not to leave out the dough with toothpicks.
bread it and set aside.
Pour the oil in a large saucepan and fry until golden brown occurred.
Serve very hot, sprinkling with parsley salt and pepper. Serve with a white wine Circeo Doc.







Ingredienti per 4 persone:

800 grammi di sgombri puliti e senza lische
3 uova
4 cipolle bionde
10 grammi di uva sultanina
10 grammi di pinoli
40 grammi di mandorle
1 cucchiaino di cannella
olio, farina, pangrattato
sale, pepe

Preparazione:
tritate finemente la cipolla  e unitela all'uva sultanina,  ai pinoli alle mandorle alla cannella  e a una manciata di pangrattato 
Amalgamate bene l'impasto poi inseritelo nei pesci. Richiudete l'apertura degli sgombri per non far fuori uscire l'impasto, con degli stecchini.
Impanateli e metteteli da parte. 
Versate l'olio in un tegame ampio e friggeteli fino a doratura avvenuta. 
Servite caldissimi cospargendoli con il prezzemolo sale e pepe. Accompagnate con del Circeo Doc bianco.