Ingredients for 2 people:
1 melon
For the sauce
2 small glasses of Port wine
2 tablespoons brown sugar
50 ml of whipped cream
preparation:
Wash the melon, cut it in half for the width and extract the seeds with a spoon.
Leaving a few inches of flesh, diced everything else dug.
Meanwhile make a reduction to the port and sugar cane. When the liquor has reduced and caramelized, let cool then add it to the whipped cream into a bowl. With a movement from below towards the other merged everything.
Pour now inside the cup of melon and serve.
Ingredienti per 2 persone:
1 melone
Per la salsa
2 bicchierini di vino Porto
2 cucchiai di zucchero di canna
50 ml di panna montata
Preparazione:
Lavate il melone, tagliatelo a metà per la larghezza e con un cucchiaio estraetene i semi.
Lasciando qualche centimetro di polpa, tagliate a dadi tutto il resto scavato.
Nel frattempo fate una riduzione con il porto e lo zucchero di canna. Quando il liquore si sarà ristretto e caramellato, fatelo raffreddare poi aggiungetelo in una terrina alla panna montata. Con un movimento dal basso verso l'altro unite il tutto.
Versate adesso all'interno della coppa di melone e servite.