lunedì 25 novembre 2013

SAUSAGE WITH APPLES - SALSICCE CON LE MELE



fresh sausage : Foto stockIngredients for 4 people

500 grams of pork sausage
6 apples of Trentino
1 glass of white wine
oil, salt, pepper

preparation:
Wash the sausages and put them in a pan covered with water. A medium heat cook them up until they have absorbed all the water.
Then remove them from the pan and keep warm in foil.
Peel the apples, clean them from the core, slice and cook them in a pan of sausages with white wine. Cover and cook on low heat.
When cooked, pour over the apples and sausages served with a red wine Montepulciano of Abruzzo.


Cost of prescription Euro

Sausage                          € 3.44
Golden apples                 € 0.75
white wine                       € 0.40

Total                              € 4.59





Ingredienti per 4 persone

500 grammi di salsiccia di maiale
6 mele del Trentino
1 bicchiere di vino bianco
olio, sale, pepe

Preparazione:
Lavate le salsicce e mettetele in un tegame coperte di acqua. A fuoco medio fatele cuocere piano fino a che non avranno assorbito tutta l'acqua.
Toglietele quindi dal tegame e tenetele al caldo nella carta stagnola.
Sbucciate le mele, pulitele dal torsolo, tagliatele e mettetele a cuocere nel tegame delle salsicce con il vino bianco. Coprite e cuocete a fuoco basso.
A cottura ultimata versate le mele sulle salsicce e servite con un vino rosso Montepulciano di Abruzzo.


Costo della ricetta Euro

Salsiccia         € 3,44
Mele golden € 0,75
vino bianco € 0,40


Totale        € 4,59