martedì 26 novembre 2013

ROMAN ARTICHOKES - CARCIOFI ALLA ROMANA


Artichoke : Foto stockIngredients for 4 people:

12 Roman artichokes thornless
parsley, mint, garlic
oil

preparation:
Cut the artichokes in half exactly. Throw away the upper part. With the part of the stem and the lower part of the artichoke, dip it in the boiling oil. After a few minutes you will notice how the upper part is open widely. At this point further widened the already dilated and dip it in hot oil for 4 minutes. Pulling it you will notice how the same has created a kind of beautiful flower. Now completely eliminated the stem of the artichoke hearts and sprinkle with chopped garlic, mint and parsley. Finally add a little oil and serve hot.
To be enjoyed with a red Cesanese del Piglio.










Ingredienti per 4 persone:

12 carciofi romani senza spine
prezzemolo, menta, aglio
Olio

Preparazione
Tagliate i carciofi esattamente a metà. Buttate via la parte superiore. Con la parte del gambo e la parte inferiore del carciofo, immergetelo nell'olio bollente. Dopo qualche minuto noterete come la parte superiore si sia aperta notevolmente. A questo punto allargate ulteriormente la parte già dilatata e immergetelo nell'olio bollente per altri 4 minuti. Estraendolo noterete come lo stesso abbia creato un sorta di bellissimo fiore. Adesso eliminate completamente il gambo e cospargete il cuore del carciofo con un battuto di menta aglio e prezzemolo. Aggiungete infine un filo di olio e servite caldo.
Da gustare con un Cesanese del Piglio.