mercoledì 20 novembre 2013

FILET CHESTNUTS AND MUSTARD - FILETTO CASTAGNE E SENAPE



Ingredients for 4 people:

200 grams of Brown of Cuneo chestnuts
4 fillets of beef
1 lime
20 grams of butter
2 glasses of Marsala
1 tablespoon mustard
100 ml of cream
1 teaspoon of potato starch

preparation:

STEP 1
Put the chestnuts to boil in hot water without the first skin. Cook for 20 minutes then allow to cool and remove the skins too small .

STEP 2
Have a little marinating with the fillets oil, vinegar , salt, pepper and rosemary. Marinate for about 30 minutes.

STEP 3
Take a pan and fry the chestnuts with the finely chopped onion . Cook for slightly , then add the Marsala . Pour and then add the mustard and cream. Stir often until the cream has thickened almost . At this point add a teaspoon of starch , bring to a boil and thicken the sauce .

STEP 4
Heat the plate now and put the slices of tenderloin cooking them a maximum of 2 minutes for side.

STEP 5
Serve the sauce with chestnuts put it in the bottom of a shallow dish , then laid on top of a slice of tenderloin . Garnish with a few slices of lime and a sprig of rosemary. Serve with a red wine Cerveteri .






Ingredienti per 4 persone:

200 grammi di Marroni di Cuneo
4 filetti di manzo
1 lime
20 grammi di burro
2 bicchierini di Marsala
1 cucchiaio di senape
100 ml di panna da cucina
1 cucchiaino di fecola di patate

Preparazione:

PASSO 1
Mettete le castagne a bollire in acqua calda senza la prima pelle. Cuocete per 20 minuti poi fatele raffreddare e togliete anche la pellicina piccola.

PASSO 2
Fate una piccola marinatura dei filetti con olio, aceto, sale, pepe e rosmarino. Fate marinare per circa 30 minuti.

PASSO 3
Prendete una padella e fate rosolare le castagne con la cipolla tagliata finissima. Fate insaporire leggermente, quindi aggiungete il Marsala. Sfumate e aggiungete quindi la senape e la panna. Girate spesso fino a quando la crema si sarà quasi addensata. Aggiungete a questo punto un cucchiaino di fecola, portate ad ebollizione e fate legare la salsa.

PASSO 4
Scaldate una piastra e mettete adesso le fettine di filetto facendole cuocere al massimo 2 minuti per lato.

PASSO 5 
Servite la salsa di castagne disonendola sul fondo di un piatto piano, poi adagiate sopra la fettina di filetto. Guarnite con qualche fettina di lime e qualche rametto di rosmarino. Accompagnate con un vino rosso Cerveteri.