mercoledì 13 novembre 2013
PORK LOIN WITH ORANGE - LONZA DI MAIALE ALL'ARANCIA
Ingredients for 4 people:
300 grams of pork loin thinly sliced
1 glass of white wine
1 orange organic untreated
salt and pepper
oil
preparation:
Put the oil in a frying pan and cook the sliced pork loin inside.
When they are golden on both sides, lowered the heat and pour the wine.
Let it evaporate all the alcohol, then wash and grate the orange zest over.
At this point, add the juice and cook, turning the slices of loin from all sides for 10 minutes.
Let the sauce reduce created by cooking and place it on the bottom of the pot. Lay over the meat and garnish with grated orange peel above the other.
Enjoy your meal!
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di lonza di maiale tagliata a fettine sottili
1 bicchiere di vino bianco
1 arancia biologica non trattata
sale, pepe
olio
Preparazione:
Mettete in una padella l'olio e cuocete all'interno le fettine di lonza.
Quando saranno dorate da entrambi i lati, abbassata la fiamma e versate il vino.
Fate evaporare tutto l'acool, poi lavate l'arancia e grattugiate sopra la scorza.
A questo punto, aggiungete il succo e cuocete, girando le fettine di lonza da tutti i lati per 10 minuti.
Fate ridurre la salsa creata con la cottura e sistematela sul fondo del piatto. Adagiate sopra la carne e guarnite con dell'altra scorza di arancia grattugiata sopra.
Buon appetito!