sabato 23 novembre 2013

WALNUTS'S SAUCE - SALSA DI NOCI



The walnut sauce is a special sauce born in Liguria and in particular the way in the province of Genoa. The main product is the fact that walnut combined with cheese and garlic sauce becomes a tasty and very tasty although quite rich in calories.

Ingredients for 2 people:

40 grams of shelled walnuts
half a clove of garlic
5 grams of pine nuts
15 grams of cheese
2 tablespoons milk
half a slice of bread without the crust

preparation:
Put all ingredients in a blender (although the "doctrine" says to use the marble mortar, but for convenience ... :-) :-).













Chop everything well then let it sit for about 30 minutes.
Ideal for pasta and if you wish, as an accompaniment to soft cheeses.




La salsa di noci è un particolare sugo nato in Liguria e in particolare modo in provincia di Genova. Il prodotto principale è appunto la noce che abbinata al pecorino e all'aglio diventa un condimento molto gustoso e saporito anche se abbastanza ricco di calorie.

Dosi per 2 persone:

40 grammi di noci sgusciate
mezzo spicchio di aglio
5 grammi di pinoli
15 grammi di pecorino
2 cucchiai di latte
mezza fetta di pane senza la crosta

Preparazione:
Mettete tutti gli ingredienti in un frullatore (anche se la "dottrina" dice di usare il mortaio in marmo, ma...per comodità!!:-) :-).
Tritate bene il tutto poi lasciate riposare per circa 30 minuti.
Ideale per condire pasta e volendo, anche come accompagnamento con formaggi morbidi.