sabato 30 novembre 2013

SARAGO FISH WITH LICORICE AND SAFFRON - SARAGO CON LIQUIRIZIA E ZAFFERANO

Saffron flower : Foto stockIngredients for 2 people
4 fillets of Sarago fish
20 grams of licorice hairless
1 sachet of saffron
mixed aromas (thyme, savory, marjoram, basil)
oil, salt, pepper
1 lime
2 tbsp flour
1 glass of Port wine
1 cup milk




preparation:
Take a saucepan, put in a glass of milk, licorice hairless ( those squares blacks very well known), lime juice, the saffron and a glass of port.
Melt everything together and stir well. When everything is incorporated, remove from heat and add 2 tablespoons sifted flour. Turn with a whisk and then mix everything without causing lumps
Leave to set.
In the meantime, take a baking sheet and buttered. Put the fillets of bream, spices and sprinkle the meat with the glass of milk.
  Bake at 200 degrees for 30 minutes.
When they are cooked Remove from the oven and moisten with the sauce that you have previously created.
Serve with the Valpolicella region.




Ingredienti per 2 persone
4 filetti di sarago
20 grammi di liquirizia glabra
1 bustina di zafferano
aromi misti (timo, santoreggia, maggiorana, basilico)
olio, sale, pepe
1 lime
2 cucchiaio di farina
1 bicchiere di vino Porto
1 bicchiere di latte
Preparazione:
Prendete un pentolino, mettete dentro un bicchiere di latte, la liquirizia glabra (quindi quei quadratini neri molto conosciuti), il succo del lime, lo zafferano e il bicchiere di porto.
Fate sciogliere il tutto e girate bene. Quando tutto si sarà incorporato, togliete dal fuoco e aggiungete 2 cucchiai di farina passata al setaccio. Girate con una frusta e fate amalgamare il tutto senza causare grumi
Lasciate riposare.
Nel frattempo prendete una teglia e imburrate. Mettete i filetti di sarago, gli aromi e irrorate la carne con il bicchiere di latte.
 Infornate a 200 gradi per 30 minuti.
Quando sono cotti sfornateli e bagnateli con la salsa che avrete precedentemente creato.
Servite con del Valpolicella.