lunedì 11 novembre 2013
LITTLE PUFF PASTRY OF KING PRAWN - SFOGLIATINE DI GAMBERONI.
Ingredients for 4 people:
8 prawns, shelled and cooked
2 hard boiled eggs
1 tablespoon tarragon
10 pitted green olives
300 grams of puff pastry prepared previously
oil
milk
salt and pepper.
preparation:
Finely chopped hard-boiled eggs, olives and add the dragoncello.Amalgamate the dough with oil, salt and pepper.
Put the pastry in a plane and pull is not very fine. Take a pastry rings and make great many circles.
Arrange on each of them the compound created, putting on a prawn.
Take a white egg, arrange it on the dough, then take another disk of dough and put it on by pressing well to adhere sides.
Arrange them in an oiled baking pan and brush the top with milk.
Bake at 200 degrees for 30 minutes and serve hot.
Ingredienti per 4 persone:
8 gamberoni sgusciati e lessati
2 uova sode
1 cucchiaio di dragoncello
10 olive verdi denocciolate
300 grammi di pasta sfoglia preparata precedentemente
olio
latte
sale, pepe.
Preparazione:
Sminuzzate finemente le uova sode, le olive e aggiungete il dragoncello.Amalgamate l'impasto con dell'olio, sale e pepe.
Mettete la pasta sfoglia in un piano e tiratela non molto fine. Prendete un coppapasta grande e fate tanti cerchi.
Disponete su ognuno di essi il composto creato, mettendo sopra un gamberone.
Prendete un bianco di uovo, disponetelo sulla pasta, poi prendete un'altro disco di pasta e mettetelo sopra premendo bene per far aderire i lati.
Disponetele in una teglia oliata e pennellate la parte superiore con il latte.
Infornate a 200 gradi per 30 minuti e servite calde.