lunedì 11 novembre 2013
FLAN OF CHESTNUTS - FLAN DI CASTAGNE
Ingredients for 4 people:
900 grams of chestnuts "Brown of Cuneo"
5 eggs
half a liter of milk
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
2 cups of Porto
1 tablespoon of brown sugar
preparation:
Take the chestnuts, peel them and then put them to boil for about 20 minutes. When they are ready peeled the second skins.
Put them in a now passes vegetables and mash them until they become a puree.
In 2 different bowls, whip the egg yolks with cream and egg whites until stiff.
United now the chestnuts to the yolks, pour the milk and the Port to the mixture and mix the egg whites until stiff (always from the bottom up not to dismantle).
Put everything in a pudding mold and bake in a water bath at 180 degrees for about 1 hour.
Enjoy with a fresh Moscato d'Asti.
Ingredienti per 4 persone:
900 grammi di castagne "Marroni di Cuneo"
5 uova
mezzo litro di latte
1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
2 bicchierini di Porto
1 cucchiaio di zucchero di canna
Preparazione:
Prendete le castagne, pelatele poi mettetele a bollire per circa 20 minuti. Quando saranno pronte spellate anche la seconda pellicina.
Mettetele adesso in un passa verdura e schiacciatele fino a farle diventare una purea.
In 2 ciotole diverse, montate i tuorli a crema e gli albumi a neve ferma.
Unite adesso le castagne ai tuorli, versate il latte e il Porto e amalgamate al composto gli albumi montati a neve (sempre dal basso verso l'alto per non smontarli).
Mettete il tutto in uno stampo da budino e cuocete in forno a bagnomaria a 180 gradi per circa 1 ora.
Gustate con un Moscato d'Asti fresco.