sabato 9 novembre 2013
FLAN OF LEEKS AND ARTICHOCKES - FLAN DI PORRI E CARCIOFI
Ingredients for 4 people:
2 leeks
4 artichokes without thorns
150 grams of butter
50 grams of parmesan cheese
4 egg yolks
50 grams of bread crumbs
pepper, salt
preparation:
Wash and clean the artichokes and leeks. Artichoke take only the "heart" and cut the fluff inside.
Cut the leeks into rings and put them to soak in the milk 1 hour to make him lose the natural acidity.
Dry them and put them in a bowl with the artichokes, cut into small pieces, butter, Parmesan cheese and egg yolks.
Add salt and pepper then mix well together.
Butter a mold and sprinkle with bread crumbs and bake in a water bath for flan in the oven at 180 degrees for 1 hour and a half.
Ingredienti per 4 persone:
2 porri
4 carciofi senza spine
150 grammi di burro
50 grammi di parmigiano
4 tuorli
50 grammi di pangrattato
pepe, sale
Preparazione:
Lavate e mondate sia i porri che i carciofi. Del carciofo prendete solo il "cuore" e tagliate la peluria interna.
Tagliate i porri a rondelle e metteteli a bagno nel latte 1 ora per fargli perdere la naturale acidità.
Asciugateli e metteteli in una ciotola con i carciofi tagliati a pezzi piccoli, il burro, il parmigiano e i tuorli di uovo.
Salate e pepate poi amalgamate il tutto.
Imburrate e cospargete di pangrattato uno stampo da flan e cuocete a bagnomaria in forno a 180 gradi per 1 ora e mezza.