domenica 3 novembre 2013
FARFALLE PASTA WITH SALAMI, CREAM AND WALNUTS - FARFALLE WITH SALAME, PASTA E NOCI
Ingredients for 4 people:
300 grams of pasta farfalle
1 yellow onion
100 grams of raw salami
100 grams of mozzarella di bufala
50 grams of walnut kernels
1 cup milk
1 sprig of thyme
20 grams of butter
oil
salt and pepper
preparation:
Take a pan and fry the onion in the butter. When the onion is golden, add the salami cut into chunks.
In another frying pan, toast the walnuts.
Boil a pot of water. When it is ready you put the spaghetti. Once cooked al dente, drain and put them in the pan to jump with mozzarella, cut into chunks and walnuts.
Add a ladle of hot water and cooking, melt the cheese slightly. Add the thyme on
Serve hot with Nebbiolo of Alba.
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di pasta farfalle
1 cipolla bionda
100 grammi di salame crudo
100 grammi di mozzarella di bufala
50 grammi di gherigli di noce
1 bicchiere di latte
1 rametto di timo
20 grammi di burro
olio
sale, pepe
Preparazione:
Prendete una padella e fate soffriggere la cipolla con il burro. Quando la cipolla si sarà imbiondita aggiungete il salame tagliato a tocchetti.
In un altro padellino tostate le noci.
Mettete a bollire una pentola d'acqua. Quando sarà pronta mettete gli spaghetti. Una volta cotti al dente, scolateli e metteteli nella padella a saltare con la mozzarella tagliata a tocchetti e le noci.
Aggiungete un mestolo di acqua calda di cottura e fate sciogliere leggermente la mozzarella. Aggiungete il rametto di timo.
Servite caldo con del Nebbiolo di Alba.