martedì 7 gennaio 2014

PLUM CAKE WITH CASHEW NUT, POPPY SEEDS AND APPLES - PLUM CAKE CON ANACARDI, SEMI DI PAPAVERO E MELE



cake with sweet plums : Foto stockIngredients for 4 people:
250 grams of flour
4 organic eggs
20 grams of yeast
40 grams of cashew nuts
150 ml of milk
30 grams of poppy seeds
80 grams of shelled walnuts
2 yellow apples





preparation:
Whip cream to the eggs with the sugar.
In another bowl place the flour sifted with baking powder.
United to the cream eggs and sugar, milk, cashew nuts, apples, poppy seeds and mix the flour and yeast. Mix everything carefully from the bottom to the top. Lastly, put the chopped nuts and stir again all. Grease a baking dish then, flour it and pour the mixture inside. Bake at 180 degrees for 50 minutes.
Remove from the oven and serve at room temperature and enjoy it all with a Tuscan white wine DOC Valdinievole.

Ingredienti per 4 persone:
250 grammi di farina
4 uova biologiche
20 grammi di lievito
40 grammi di anacardi
150 ml di latte
30 grammi di semi di papavero
80 grammi di noci sgusciate
2 mele gialle

Preparazione:
Montate a crema le uova con lo zucchero.
In un altro recipiente mettete la farina setacciata con il lievito.
Unitele alla crema di uova e lo zucchero il latte, gli anacardi,  le mele, i semi di papavero e  il mix di farina e lievito. Mescolate il tutto con attenzione dal basso verso l'alto. Per ultimo mettete le noci tritate e mescolate nuovamente il tutto. Imburrate quindi una pirofila, infarinatela e versate il composto all'interno. Infornate a 180 gradi per 50 minuti.
Sfornate e servite a temperatura ambiente gustando il tutto con un vino bianco Toscano Valdinievole DOC