lunedì 20 gennaio 2014

PACCHERI WITH CHICORY CATALOGNA AND SAUSAGE OF BRA - PACCHERI CATALOGNA E SALSICCIA DI BRA

Ingredients for 4 persons: 
320 grams of Gragnano paccheri
150 grams of Bra sausage (beef sausage)
1 head of chicory catalonia
250 grams of San Marzano tomatoes
80 grams of grated pecorino romano
2 cloves of garlic
oil, salt, pepper

Preparation. 
Clean the catalonia removing the stem and outer leaves. Washed with care and then put it inside a pot of cold water and boil for about 15 minutes.
Peel the tomatoes and cut into cubes. press the garlic and chopped the sausage.
In a pan sauté and then add the Catalonia (do not throw the water where he boiled) cut into small pieces and brown the sausage for a few minutes. Then add the tomatoes and cook. Bake the pasta in the same water of Catalonia. When it is ready, drain and toss in the pan. Turn off the heat, add the cheese and then serve immediately


Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di paccheri di Gragnano
150 grammi di salsiccia di Bra (salsiccia di manzo)
1 cespo di cicoria catalogna
250 grammi di pomodori San Marzano
80 grammi di pecorino romano grattugiato
2 spicchi di aglio
olio, sale, pepe

Preparazione.
Pulite la catalogna eliminando il gambo e le foglie esterne. Lavate con cura quindi mettetela allinterno di una pentola di acqua fredda e lessatela per circa 15 minuti.
Sbucciate i pomodori e tagliateli a cubetti. Schiacciate l'aglio e sminuzzate la salsiccia.
In una padella fate quindi un soffritto e aggiungete la catalogna (non gettate l'acqua dove ha lessato)  tagliata a pezzi piccoli e la salsiccia a rosolare per qualche minuto. Unite quindi i pomodori e fate insaporire. Mettete a cuocere la pasta nella stessa acqua della catalogna. Quando sarà pronta scolatela e saltatela nella padella. Spegnete il fuoco, aggiungete il pecorino quindi servite immediatamente