mercoledì 29 gennaio 2014

OCCITAN APPLE CAKE (LOS PANETS) - CALZONE DI MELE

Traditional south italiy pastries : Foto stockIngredients for 4 people:
4 apples of the Occitan valleys
500 grams of bread dough, leavened the day before
4 tablespoons of sugar
cinnamon
fresh Figs

preparation:
Roll out the dough and with a pastry rings of large size, make many disks, since the dough itself does that. Take now a slice of apple and a fresh fig, skinned and crushed. Put them in the center, then add a little cinnamon and a teaspoon of sugar.
Fold in on itself as to create a half-moon and close the edges.
Brush the surface with an egg yolk.
Preheat the oven and bake at 200 degrees for 30 minutes.
Remove from the oven and serve not very hot.








Ingredienti per 4 persone:
4 mele renette delle valli occitane
500 grammi di impasto per il pane, lievitato il giorno prima
4 cucchiai di zucchero
Cannella
Fichi freschi


Preparazione:
Tirate la sfoglia dell'impasto e con un coppapasta di grandi dimensione, fate tanti dischi, quanto la pasta stessa ve lo permette. Prendete adesso una fetta di mela e un fico fresco, senza pelle e schiacciato. Metteteli al centro, poi aggiungete un pò di cannella e un cucchiaino di zucchero.
Ripiegatela su se stessa come a creare una mezza luna e chiudete bene i bordi.
Spennellate la superficie con un rosso d'uovo.
Accendete il forno e cuocete a 200 gradi per 30 minuti.
Sfornate e servite non molto caldi.