mercoledì 22 gennaio 2014

PUDDING OF THE DWARF - BUDINO DELLO GNOMO


Foto stock: Strawberry MousseIngredients for 4 people:

600 grams of red currants, raspberries, strawberries and blueberries
300 grams of black grapes
100 grams of semolina
20 fresh mint leaves
1 cup milk
150 ml of whipped cream
1 tablespoon cornstarch

preparation:
Put in a blender (reserving 4 or 5 fruits per type) red currants, raspberries strawberries, blueberries, mint leaves, and a glass of milk and grapes. Blend all homogeneously then put in a saucepan with the semolina and starch. Cook for about 15 minutes, stirring often enough.
Take the pudding molds moisten and pour in the mixture. Put in the refrigerator to firm up for at least 5 hours. When you're ready, misshapen and decorated with berries and whipped cream.







Ingredienti per 4 persone:
600 grammi tra ribes, lamponi, fragole e mirtilli
300 grammi di uva nera
100 grammi di semolino
20 foglie di menta fresca
1 bicchiere di latte
150 ml di panna montata
1 cucchiaio di amido di mais


Preparazione:
Mettete in un frullatore (tenendo da parte 4 o 5 frutti per tipo) i ribes, i lamponi le fragole, i mirtilli, le foglie di menta, e il bicchiere di latte e l'uva. Frullate omogeneamente il tutto poi mettete in un pentolino con il semolino e l'amido. Fate cuocere per circa 15 minuti girando abbastanza spesso.
Prendete degli stampi da budino bagnateli e versate dentro il composto. Mettete a rassodare in frigorifero per 5 ore almeno. Quando sarà pronto, sformate e decorate con i frutti di bosco e la panna montata.