mercoledì 15 gennaio 2014

GNOCCHI WITH GORGO AND PORCINI MUSHROOMS - GNOCCHI CON GORGONZOLA E FUNGHI PORCINI



Foto stock: gnocchi with sausage and porcini mushrooms sauceIngredients for 4 people:

300 grams of gnocchi
100 grams of gorgonzola cheese
50 ml cream
50 ml of milk
2 fresh porcini mushrooms
salt and pepper

preparation:
Start by cleaning the mushrooms very carefully from any residue of land. You can help yourself with a toothbrush. As soon as all the pieces of the earth be removed, put a moment under the water, then dry them immediately.
Cut them into strips using, if you have it, a knife ceramic (ceramic is not rubbing on foods as a result, not heating them, not black because of the heat).
In the meantime, you heat the water for the dumplings.
Now take a pan and heat the butter. Soon as it is golden add the cream and mushrooms. cook for a while then pour in the drained gnocchi and gorgonzola. Put a dash of milk, salt and pepper and saute for a moment.
Serve with a little parsley.

Gnocchi : Euro 0.30
gorgonzola Euro: 1.30
cream Euro: 0.30
milk Euro: 0.10
mushrooms Euro: 3.50

Total cost of the recipe for 4 people: Euro 4.50


Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di gnocchi
100 grammi di formaggio gorgonzola
50 ml di panna
50 ml di latte
2 funghi porcini freschi
sale, pepe

Preparazione:
Cominciate pulendo molto attentamente i funghi da ogni residuo di terra. Potete aiutarvi con uno spazzolino. Non appena tutti i frammenti di terra saranno rimossi, metteteli un attimo sotto l'acqua, poi asciugateli immediatamente.
Tagliateli a lamelle usando, se lo avete, un coltello in ceramica (la ceramica non provoca attrito sugli alimenti di conseguenza, non scaldandoli, non si anneriscono a causa del calore).
Nel frattempo fate scaldare l'acqua per gli gnocchi.
Prendete adesso una padella e scaldate del burro. Appena si sarà dorato aggiungete la panna e i funghi. fate insaporire poi versate all'interno gli gnocchi scolati e il gorgonzola. Mettete un goccio di latte, salate, pepate e fate saltare un attimo. 
Servite con un poco di prezzemolo.

Gnocchi:     Euro: 0,30
gorgonzola  Euro: 1,30
panna          Euro: 0,30
latte             Euro: 0,10
funghi          Euro: 3,50

Costo totale della ricetta per 4 persone: Euro 4,50