lunedì 27 gennaio 2014

SALMON FISHBALLS WITH BLUEBERRY JUICE AND ALMANAS CHEESE - POLPETTINE DI SALMONE CON MIRTILLO E ALMANAS

Foto stock: three meatballs under meat sauce
Ingredients for 4 people:

400 grams of salmon
100 grams of butter
1 slice of cheese Almnas
200 grams of bread crumbs
1 liter of oil for frying
3 organic eggs
oil
cranberry juice
salt and pepper

preparation:
Take a pan, put 50 grams of butter and fry the salmon on all sides. Bake 10 minutes then turn off the heat and set aside.
Prepare now you need for breading putting in a dish 100 grams of bread crumbs (the remaining will serve you for the dough) and in the beaten eggs.
Take now the salmon, make sure it has reached a good cooking, then prendetete a knife and crumble into thin pieces.
Put it in a bowl, add 2 tablespoons of cranberry juice, the remaining egg, breadcrumbs and cheese Swedish Almnas (of course if you have will fit any other soft cheese from cow).
Mix well then form small balls is not very big and pass the first time in the beaten egg and then in bread crumbs. Perform this operation two times for each polpettina in such a way as to obtain a double breading.
Put the oil to boil and fry the meatballs.
Remove them when they have taken a nice brown color, dark brown (use some meatball to try to check out your preferred doneness.
Consider that the fry do not need a lot of time because the salmon is almost cooked already. It remains to cook the egg in the breading, and then 5 minutes are sufficients.

Ingredienti per 4 persone:

400 grammi di Salmone

100 grammi di burro
1 fetta di formaggio Almnas
200 grammi di pangrattato
1 litro di olio per friggere
3 uova biologiche
olio
succo di mirtillo
sale, pepe


Preparazione:

Prendete una padella, mettete 50 grammi di burro e fate rosolare il salmone da tutti i lati. Cuocete 10 minuti poi spegnete il fuoco e mettetelo da parte.
Preparate adesso il necessario per la panatura mettendo in un piatto 100 grammi di pangrattato (il rimanente vi servirà per l'impasto) e nell'altro le uova sbattute.
Prendete adesso il salmone, verificate che abbia raggiunto una buona cottura, poi prendetete un coltello e sminuzzatelo in pezzi sottili.
Mettetelo in una ciotola, aggiungete 2 cucchiai di succo di mirtillo, l'uovo rimasto , il pangrattato e il formaggio Svedese Almnas (ovviamente se non lo avete andrà bene qualsiasi altro formaggio morbido di mucca).
Amalgamate bene il tutto poi formate delle palline non molto grosso e passatele una prima volta nell'uovo sbattuto e poi nel pangrattato. Eseguite questa operazione 2 volte per ogni polpettina in modo tale da ottenere una doppia impanatura.
Mettete l'olio a bollire e fate friggere le polpettine.
Toglietele quando avranno assunto un bel colore bruno, bruno scuro (usate qualche polpetta da assaggiare per verificare il vostro grado di cottura preferito.
Considerate che la frittura non necessità di molto tempo in quanto il salmone è praticamente già cotto. Resta da cuocere l'uovo della panatura, quindi, 5 minuti sono più che sufficienti.