domenica 26 gennaio 2014

TROFIE IN SOUP WITH CHARDS - Trofie in brodo con bietole




Pasta with Vegetables : Foto stockIngredients for 4 people
350 grams of pasta "Trofie" fresh
200 grams of chard
2 mountain potatoes (with red skin)
2 Cervere leeks
1 liter of vegetable stock
1 bunch of chervil









Preparation:
Cleaned and the leeks by removing the green part and the lower part where there is the root.
Clean the chards by removing the lower shanks.
Peel and cut the potatoes into small cubes, and leeks into strips about 5 cm long.
Take a pot, pour in the broth and heat. Put in the vegetables and the chervil and make cook for about 10 minutes.
Past the 10 minutes increased the intensity of the flame and bring to a boil.
When the water boil, add the pasta and cook until the pasta is cooked the same.
Serve hot, accompanied by a good red table wine.


Ingredienti per 4 persone
350 grammi di pasta "Trofie" fresche
200 grammi di bietole

2 patate di montagna (con buccia rossa)
2 porri di Cervere
1 litro di brodo vegetale
1 mazzetto di cerfoglio

Preparazione
Pulite e mondate i porri togliendo la parte verde e la parte inferiore dove c'è la radice. 

Pulite le verdure togliendo il gambo inferiore. 
Sbucciate e tagliate la patata in cubetti, e i porri in strisce lunghe circa 5 cm.
Prendete una pentola, versatevi il brodo e fate scaldare. Mettete all'interno le verdure e il cerfoglio e fate cuocere per circa 10 minuti.
Passati i 10 minuti aumentate l'intensità della fiamma e portate a bollore.
Quando l'acqua bollirà aggiungete la pasta e fate cuocere fino a quando la pasta stessa non sarà cotta.
Servite calda e accompagnata da un buon vino rosso da pasto.