giovedì 23 gennaio 2014

SPAGHETTI CHICKPEAS AND MUSSELS - SPAGHETTI COZZE E CECI



Foto stock: spaghetti with mussels and clamsIngredients for 4 people:

350 grams of durum wheat pasta
800 grams of washed mussels
1 glass of white wine
200 grams of boiled chickpeas pre
1 yellow onion
12 Pachino tomatoes.
parsley
salt and pepper



preparation:
Take the mussels already flushed and cleaned externally put them in a pan with a little water and wine. Cover, turn the heat up so as to make them hatch.
Remove the mussels open now and set aside warm.
Strain the cooking liquid from the mussels and put it back into the pan. Now add the chickpeas and the chopped onion and cook over medium heat for about 15 minutes.
Now shelled mussels and add to the pan (keep some in their shells for decoration) with chopped tomatoes purposes.
Put the water to boil then add the pasta. When it is ready with a slotted spoon add it to the sauce of mussels and chickpeas. Sprinkle with parsley. Slatate and serve hot with a great Arneis Langhe.


Ingredienti per 4 persone:
350 grammi di pasta di grano duro
800 grammi di cozze lavate
1 bicchiere di vino bianco
200 grammi di ceci pre lessati
1 cipolla gialla
12 pomodori Pachino.
Prezzemolo
sale, pepe

Preparazione:
Prendete le cozze già lavate e pulite esternamente: mettetele in una padella con un goccio di acqua e il vino. Coprite, alzate la fiamma così da farle schiudere.
Togliete adesso le cozze aperte e mettetele da parte al caldo.
Filtrate il liquido di cottura delle cozze e rimettetelo nella padella. Aggiungete adesso i ceci e la cipolla tagliata finemente e cuocete a fuoco medio per circa 15 minuti.
Adesso sgusciate le cozze e aggiungetele alla padella (tenete alcune con il guscio per la decorazione) con  i pomodorini tagliati fini. 
Mettete l'acqua a bollire poi aggiungete la pasta. Quando sarà pronta con una schiumarola aggiungetela al sugo di cozze e ceci. Spargete di prezzemolo. Saltate e servite caldo con un ottimo Arneis delle langhe.