giovedì 30 gennaio 2014

FRITTATA SPINACI E PATATE - OMELETTE SPINACHES AND POTATOES


Ingredients for 4 people:
4 organic eggs
3 potatoes
8 slices of dry bread
100 grams of fresh spinach
40 grams of butter
oil, salt, pepper

preparation:
Boil the spinach in a pot of hot water and the potatoes in a pressure cooker .
When they are ready , drain the spinach and go cut . Chop the potatoes .
Beat the eggs in a bowl then heat the butter in a frying pan .
Take now the beaten eggs and place them in a large bowl along with the spinach and potatoes . Mix well and then put in the pan . Cook the omelette evenly and thoroughly . When it is ready turn off the heat , cover and keep warm.


In the meantime, take the slices of bread, butter them and sprinkle with grated Parmesan cheese . Arrange on a sheet of parchment paper placed on a baking tray and put them on. Gratin then at 200 degrees for 10 minutes. Remove from the oven and warm crusty bread stuffed with slices of omelette, sipping a glass of wine ! :)


Ingredienti per 4 persone:
4 uova biologiche
3 patate
8 fette di pane secco
100 grammi di spinaci freschi
40 grammi di burro
olio, sale, pepe

Preparazione:
Lessate gli spinaci in una pentola di acqua calda e le patate in pentola a pressione. 
Quando saranno pronti, scolate gli spinaci e sminuzzateli. Tagliate a pezzi le patate.
Sbattete le uova in una ciotolina quindi scaldate il burro in una padella antiaderente.
Prendete adesso le uova sbattute e mettetele in un recipiente capiente insieme agli spinaci e alle patate. Mescolate bene quindi mettete nella padella. Cuocete uniformemente e completamente la frittata. Quando sarà pronta spegnete il fuoco, coprite e tenetela al caldo.
Nel frattempo prendete le fette di pane, imburratele e cospargetele di parmigiano grattugiato. Disponetele su un foglio di carta forno messo sopra una leccarda e metteteli sopra. Gratinate quindi a 200 gradi per 10 minuti. Sfornate il pane croccante e caldo imbottito con delle fette di frittata, sorseggiando un ottimo bicchiere di vino!!:)