martedì 28 gennaio 2014

SPAGHETTI OF LENT ARTUSI'S RECIPE - SPAGHETTI DA QUARESIMA (ARTUSI)


Another "magic" of this famous gourmet - chef revisited.

Widely used in Emilia Romagna for Lent.


Ingredients for 4 people
400 grams of spaghetti
60 grams of walnuts, shelled and peeled
20 grams of powdered sugar
1 teaspoon ground cinnamon
5 cloves
1 teaspoon of saffron

preparation
In a mortar, crush the nuts and the cloves.
Put them in a bowl by combining the bread crumbs, powdered sugar, and spices.
Boil a pot of water. Soak the noodles and cook.
  Once cooked, drain and place in a pot, add oil, pepper, and finally the mixture just prepared.
To have all well united add 2 tabglspoons of warm water
Try it!


Un'altra "magia" di questo celebre cuoco gastronomo ripropose.
 Molto usata in Emilia Romagna per la quaresima.

Ingredienti per 4 persone
400 grammi di spaghetti
60 grammi di noci sgusciate e pelate
20 grammi di zucchero a velo
1 cucchiaino di cannella in polvere
5 chiodi di garofano
1 cucchiaino di zafferano

Preparazione
In un mortaio, pestate le noci e i chiodi di garofano.
Mettetele in una scodella unendo il pangrattato, lo zucchero a velo, e le spezie.
Mettete a bollire una pentola d'acqua. Immergete gli spaghetti e fate cuocere.
 Una volta cotti, scolateli, metteteli in una piatto, aggiungete olio, pepe, e per finire il composto appena preparato.
Da provare!