sabato 18 gennaio 2014

REGINELLE HOME MADE WITH ROAST'S JUICE - REGINELLE FATTE IN CASA CON SUGO DI ARROSTO



Ingredients for 4 people:

For the dough :
200 grams of flour
2 eggs
2 tablespoons water
a pinch of salt

For the sauce:
100 grams of gravy (like the one prepared by me yesterday , see recipe roasted with thyme and orange , etc. )
1 tablespoon of olive oil
2 sprigs of thyme

preparation:
Put all the ingredients in a mixer and then knead until dough is firm and elastic.
Roll out with a floured rolling pin after the table surface and does not stick to your hands . pull well then take a wheel -shaped and make cuts as if you were to make the noodles.



Now arrange them on a plate with paper towels to dry them over and dredge in flour .


Prepare the sauce now .
Take 100 grams of roast sauce , put it in a saucepan and add a tablespoon of olive oil, 2 sprigs of thyme ( leaves only) and half a glass of milk.
Heat everything for about 5 minutes bringing to a boil.
Meanwhile, put water on to boil for the pasta. A boil got , put a tablespoon of olive oil and turn . Add the pasta and cook for a short time : as cool does not take a long time to be ready.
Drain it and put it on a plate and pour over the sauce.
serve hot


Ingredienti per 4 persone:

Per la pasta:
200 grammi di farina
2 uova
2 cucchiai di acqua
un pizzico di sale

Per la salsa:
100 grammi di sugo di arrosto (come quello preparato ieri da me, vedi ricetta arrosto con timo e arancia etc)
1 cucchiaio di olio
2 rametti di timo

Preparazione:
In un'impastatrice mettete tutti gli ingredienti e fate impastare fino ad ottenere una pasta consistente e elastica. 
Stendetela con un mattarello dopo aver infarinato la superficie del tavolo e le mani per non fare attaccare. tirate bene poi prendete una rotella sagomata e fate dei tagli come se doveste fare delle tagliatelle. Disponetele adesso in un piatto con della carta assorbente sopra e infarinatele per farle asciugare.
Preparate adesso il sugo.
Prendete 100 grammi di salsa di arrosto, mettetela in un pentolino e aggiungete un cucchiaio di olio, i 2 rametti di timo (solo le foglie) e mezzo bicchiere di latte.
Scaldate il tutto per circa 5 minuti portando a bollore.
Nel frattempo mettete a bollire l'acqua per la pasta. A bollore ottenuto, mettete un cucchiaio di olio  e girate. Versate la pasta e cuocete per poco tempo: essendo fresca non metterà molto tempo ad essere pronta.
Scolatela quindi mettetela su di un piatto e versate sopra il sugo.
Servite caldissimo