giovedì 16 gennaio 2014

SALMON WITH SAUCE OF RASPBERRY AND CORIANDER - SALMONE IN SALSA DI LAMPONE E CORIANDOLO



Fresh salmon fillet : Foto stockIngredients for 4 people:
4 slices of fresh salmon
100 grams of red raspberries
40 grams of fresh coriander
1 teaspoon dried tarragon
1 organic orange
2 teaspoons of brown sugar
butter
oil, salt, pepper



preparation:
Prepare the dressing by putting the fish in a blender well washed raspberries , sugar, chopped fresh coriander (keep a little aside to decorate the plate ) and the juice of an orange. Blend everything well and then left to stand for one hour .
Prepare now the salmon slices , removing the residue of thorns that are located near the backbone of the fish. You can find them passing over the fingertips .
Take then a gripper from fish and Take them out one by one .
Now heated plate to cook the fish. When it is ready , place the slices and cook for about 15 minutes. Make sure , of course, that cooking is complete in all its parts both external and internal .
Serve hot with a good white wine .
This is a great recipe because the salmon is rich in omega 3 and vitamin D.
It also helps to fight heart disease.

Ingredienti per 4 persone:
4 fette di salmone fresco
100 grammi di lamponi rossi
40 grammi di coriandolo fresco
1 cucchiaino di dragoncello essiccato
1 arancia biologica
2 cucchiaini di zucchero di canna
burro
olio, sale, pepe

Preparazione:
Preparate il condimento per il pesce mettendo all'interno di un frullatore i lamponi ben lavati, lo zucchero,  il coriandolo tritato fresco (tenetene un poco da parte per decorare il piatto) e il succo di un'arancia. Frullate bene il tutto quindi lasciate a riposare per un'ora.
Preparate adesso le fette di salmone, eliminando il residuo di spine che si trovano vicino alla dorsale del pesce. Potete individuarle passando sopra i polpastrelli.
Prendete quindi una pinza da pesce ed estraetele una ad una. 
Riscaldate adesso la piastra per cuocere il pesce. Quando sarà pronta, disponete sopra le fette e cuocete per circa 15 minuti. Assicuratevi, ovviamente, che la cottura sia completa in ogni sua parte sia esterna che interna.
Servite caldo con un buon vino bianco fresco.
Questa è un'ottima ricetta in quanto il salmone è ricco di omega 3 e vitamina D. 
Aiuta inoltre a combattere le cardiopatie.