domenica 5 gennaio 2014

PANCAKE WITH APPLES AND CHESTNUTS - FRITTELLE MELE E CASTAGNE

Foto stock: three home bakes apple fritterIngredients for 4 people:mele
500 grams of chestnut flour
1 glass of cold beer
3 pippin apples
10 grams of powdered sugar
oil, salt

preparation:
Put in a bowl the chestnut flour, sugar, a pinch of salt and a glass of cold beer to get a soft batter. Turn everything well.
Cut the apples into thin slices and add to the mixture.
Fry the oil and throwing it into the mixture by spoonfuls.
Drain them and then sprinkle with icing sugar. Serve almost immediately.


Ingredienti per 4 persone:
500 grammi di farina di castagne
1 bicchiere di birra fredda
3 mele tipo renetta
10 grammi di zucchero a velo
olio, sale


Preparazione:
Mettete all'interno di una terrina la farina di castagne, lo zucchero un pizzico di sale e il bicchiere di birra fredda per ottenere una pastella soffice. Girate bene il tutto.
Tagliate le mele a fettine sottili e aggiungetele all'impasto.
Fate friggere l'olio e il composto gettandolo all'interno a cucchiaiate.
Sgocciolatele poi cospargetele con lo zucchero a velo. Servite praticamente subito.