martedì 7 gennaio 2014

CREPES WITH GORGONZOLA, RADICCHIO AND CULATELLO - CREPES CON GORGO, RADICCHIO E CULATELLO

pancakes : Foto stock
Ingredients for 4 people:
12 leaves of radicchio
150 grams of Gorgonzola
8 slices of ham from zibello
For the crepes:
130 grams of flour
2 eggs
1 glass of water
30 grams of butter
salt

preparation:
Make the batter crepes putting in a bowl all the ingredients u need to create it: Turn right and let it sit.
Then take a pan, make it red hot with a ladle and put the mixture into the pan. Take a circular movement in such a way as to form a solid circle inside of the pan itself.
Bring to a golden brown then remove from the pan and move on to the rest of the mixture cook until exhaustion.
Finished the whole thing, take again the crepes, place them in the pan and then place a little gorgonzola cheese, radicchio and 2 slices of salted pork.
Fold the crepes and consumed hot.


Ingredienti per 4 persone:
12 foglie di radicchio
150 grammi di gorgonzola
8 fette di culatello di zibello
Per le crepes:
130 grammi di farina
2 uova
1 bicchiere di acqua
30 grammi di burro
sale

Preparazione:
Fate la pastella delle crepes mettendo all'interno di una ciotola tutti gli ingredienti necessari per la crepes: Girate bene e lasciate riposare.
Prendete quindi una padella, fatela arroventare e con un mestolo mettete all'interno della padella il composto. Fate un movimento circolare in maniera tale da formare un cerchio solido all'interno della padella stessa.
Portate a doratura poi toglietela dalla padella e andate avanti a cuocere il resto del composto fino ad esaurimento.
Finito il tutto, prendete nuovamente le crepes, mettetele nella padella poi inserite un poco di gorgonzola, radicchio e 2 fette di culatello.
Ripiegate la crepes e consumate caldo.