lunedì 13 gennaio 2014

BAKED DUMPLINGS WITH TOMAOTES, BUTTER AND AUBERGINES - GNOCCHI AL FORNO CON POMODORO, BURRO E MELANZANE



Gnocchi in Sauce : Foto stock

Ingredients for 4 people:
For the dough:
300 grams of flour type "0"
2 organic eggs
2 boiled potatoes
50 grams of butter
salt

For the dressing :
1 liter of broth of beef prepared before
50 grams of butter
300 ml of tomato sauce prepared before
200 grams of eggplant cut into cubes and fried previously
oregano

preparation:
Knead the ingredients needed to make the gnocchi in a large bowl .
Boil the broth, then take the dough and roll into balls of gnocchi more or less regular . Then throw them inside. Drain them when they come to the surface and you will still be cooked to perfection.
Take a pan, buttered the bottom and sides and arrange a layer of dumplings. Positioned over the eggplant and tomato. Go on in this way until all the ingredients . Then sprinkle the whole thing with the stock advanced, some grated Parmesan cheese and butter in flakes .
Then make au gratin in the oven at 200 degrees for 20 minutes. Serve warm .

Ingredienti per 4 persone:
Per l'impasto:
300 grammi di farina tipo "0"
2 uova biologiche
2 patate lessate
50 grammi di burro
sale

Per il condimento:
1 litro di brodo di carne di manzo preparato prima
50 grammi di burro
300 ml di sugo di pomodoro preparato prima
200 grammi di melanzane tagliate a cubetti e fritte precedentemente
origano

Preparazione:
Impastate gli ingredienti necessari a fare gli gnocchi in un recipiente capiente.
Fate bollire il brodo, quindi prendete l'impasto degli gnocchi e formate delle palline più o meno regolari. Gettatele quindi all'interno. Scolateli quando verranno a galla e si saranno comunque cotti alla perfezione.
Prendete una teglia, imburrate il fondo e i bordi e adagiate un primo strato di gnocchi. Posizionate sopra le melanzane e il pomodoro. Andate avanti in questo modo fino ad esaurire tutti gli ingredienti. Cospargete quindi il tutto con il brodo avanzato, una grattata di parmigiano e del burro a fiocchi.
Fate quindi gratinare in forno a 200 gradi per 20 minuti. Servite caldi.