Today I feel me particularly creative! So I started to experiment with this cream ... I hope you like it :)
Ingredients for 4 people:
3 egg yolks
2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons flour
500 ml of whole milk
zest of an organic lemon and untreated
the juice of a tangerine organic and not treated
1 vanilla pod
1 small glass of Marsala
preparation:
Whip the egg yolks until creamy,
then add the sugar, the grated lemon zest and vanilla seeds. Mix everything well then add the glass of Marsala, tangerine juice and milk. Turn everything constantly until you have a fairly thick cream.
You can use this cream as a dessert spoon and /or also for pies or cakes. The most important thing is to make to evaporate completely the alcohol of the Marsala.
Oggi mi sento particolarmente creativo! Così mi sono messo a sperimentare questa crema...spero vi piaccia!:)
Ingredienti per 4 persone:
3 tuorli di uovo
2 cucchiai di zucchero di canna
2 cucchiai di farina
500 ml di latte intero
la scorza di un limone biologico e non trattato
il succo di un mandarino biologico
1 baccello di vaniglia
1 bicchierino di Marsala
Preparazione:
Montate i tuorli a crema, poi aggiungete lo zucchero, la buccia del limone e i semi della vaniglia. Amalagamate bene il tutto poi aggiungete il bicchierino di Marsala, il succo del mandarino e il latte. Girate il tutto di continuo fino a quando otterrete una crema abbastanza densa.
Potete usare questa crema sia come dessert al cucchiaio sia nelle torte. La cosa importantissima è fare evaporare completamente l'alcool del Marsala.