lunedì 23 dicembre 2013

LEMONS OF SORRENTO CAKE - TORTA AL LIMONE DI SORRENTO


Foto stock: Slice of Lemon Curd Tart with English RaspberriesIngredients for 8 servings:
500 grams of pastry crust
120 grams of butter
4 eggs
2 lemons of Sorrento untreated and organic
200 grams of brown sugar

preparation:
In a bowl put inside: eggs, lemon rind and sugar. Beat until it is smooth.
Combine the butter and the juice of 2 lemons. Continue to whisk everything until it is blended everything well. Butter a baking sheet and then placed inside the pastry crust. Now deposited in the mixture and bake at 180 degrees for about 40/45 minutes.
When cooked take out from the  oven and let cool. Serve at room temperature.


Ingredienti per 8 porzioni:
500 grammi di pasta brisèe
120 grammi di burro
4 uova
2 limoni di Sorrento non trattati e biologici
200 grammi di zucchero di canna

Preparazione:
In una ciotola mettete all'interno: le uova, la scorza di un limone e lo zucchero. Sbattete fino a renderlo omogeneo.
Unite il burro e il succo dei 2 limoni. Continuate a sbattere il tutto fino a quando non si sarà amalgamato bene tutto. Imburrate quindi una teglia da forno e sistemate all'interno la pasta brisèe. Depositate adesso il composto e infornate a 180 gradi per circa 40 / 45 minuti.
Quando sarà cotta sfornate e fate raffreddare. Servite a temperatura ambiente.