domenica 29 dicembre 2013

BECHAMELLE SAUCE - LA BESCIAMELLA





This is one of the fundamental recipes as regards the preparation of many recipes. Easy to prepare, it still requires absolute compliance with adaptions and amount of ingredients as "arm" to turn the sauce.

Ingredients for 4 people:
50 grams of butter
60 grams of flour
500 ml of milk
salt, pepper
nutmeg

preparation:
Take a deep pan and put in the butter and flour. A very low heat do the famous "roux" with a whisk, stirring continuously.



Now add the hot milk and not cold, high heat and stir constantly and vigorously with the whip without interruption until the flour is not swollen. When the sauce has assumed a semi thick consistency turn the heat down and continue to turn and cook for another 10 minutes. To stop add a little grate of nutmeg, salt, pepper.


Questa è una delle ricette fondamentali per quanto riguarda la preparazione di numerose ricette. Di facile preparazione, richiede comunque l'osservanza assoluta delle quantità di ingredienti richieste e tanto "braccio" per girare la salsa.

Ingredienti per 4 persone:
50 grammi di burro
60 grammi di farina
500 ml di latte


Preparazione:
Prendete una pentola alta e mettete all'interno il burro e la farina. A fuoco molto basso fate la famosa "roux" con un frustino girando di continuo.
Aggiungete adesso il latte caldo E NON FREDDO, a fuoco vivace e mescolate continuamente e energicamente con il frustino senza interruzione finchè la farina non gonfia. Quando la besciamella avrà assunto una consistenza semi densa abbassate la fiamma e continuate a girare e a cuocere per altri 10 minuti. Salate, pepate e grattate un pizzico di noce moscata sopra.