mercoledì 18 dicembre 2013

MIX OF WHOLE AND NORMAL PASTA WITH BROCCOLI AND PEPPERS SAUCE - PASTA MISTA CON BROCCOLI E SALSA DI PEPERONI


One "genial" way" to recover types of pasta that you could use for 4 people for example . In my recipe I used 120 grams of whole wheat pasta with a package of pasta and 200 non-integral of another package . I cooked it all together and the result was  great !

Ingredients for 4 people:
200 grams of durum wheat pasta
120 grams of whole wheat pasta
1 fresh broccoli
20 toasted pine nuts
2 cloves of garlic
1 shallot
salt and pepper

For the pepper sauce :
1 yellow pepper , 1 red bell pepper
2 large ripe tomatoes
50 grams of shelled and peeled almonds
10 grams of ginger
the juice of one organic lemon untreated
6 tablespoons extra virgin olive oil
salt and pepper

preparation:
Take a blender and blend all the ingredients needed for the sauce. Mix well and let stand for about 30 minutes.
Prepare the broccoli now,  putting it in a pressure cooker . When they are cook , take out it and put it in a pan with oil, butter (a little) , garlic and shallot . Fry flavor and then add the pine nuts and roasted until they take color well ( be careful not to burn them anyway!) .
Now add the broccoli and turn with a wooden spoon to season them . Separately, in a small saucepan heat the pepper sauce slightly . Cook the pasta in a pot of boiling water. When it is ready , drain it and put it in the pan with the broccoli . Sauteed and served in a plate pouring over the hot pepper sauce .
Enjoy this dish all accompanied with a red wine Montepulciano of Abruzzo.




Un modo "geniale" di recuperare tipi di pasta che non si potrebbero usare per 4 persone ad esempio. In questa mia ricetta ho utilizzato 120 grammi di pasta integrale di un pacchetto e 200 di pasta non integrale di un altro pacchetto. Ho fatto cuocere tutto insieme e il risultato è stato comunque ottimo!!

Ingredienti per 4 persone:
200 grammi di pasta di grano duro 
120 grammi di pasta integrale
1 broccolo fresco
20 pinoli tostati
2 spicchi di aglio
1 scalogno
sale, pepe

Per la salsa di peperoni:
1 peperone giallo, 1 peperone rosso
2 pomodori grossi e maturi
50 grammi di mandorle sgusciate e pelate
10 grammi di zenzero
il succo di un limone biologico non trattato
6 cucchiai di olio evo
sale, pepe

Preparazione:
Prendete un mixer e frullate tutti gli ingredienti richiesti per la salsa. Mixate bene poi lasciate riposare per circa 30 minuti.
Preparate adesso il broccolo mettendolo in pentola a pressione. Quando sarà pronto, spezzettatelo e mettetelo in una padella con olio, burro (poco), aglio e scalogno. Fate imbiondire e insaporire poi aggiungete i pinoli e tostate fino a quando prenderanno colore anche loro (fate attenzione a non bruciarli comunque!).
Aggiungete adesso i broccoli e girate con un cucchiaio di legno per farli insaporire. A parte, in un pentolino scaldate la salsa di peperoni leggermente. Cuocete la pasta in una pentola di acqua bollente. Quando sarà pronta scolatela e mettetela nella padella con i broccoli. Saltate  e servite in un piatto versando sopra la salsa ai peperoni calda. 
Gustatevi questo piatto accompagnando il tutto con un vino rosso Montepulciano di Abruzzo.