venerdì 20 dicembre 2013

SOUP OF GREEN BEANS - MINESTRA DI FAGIOLINI VERDI




Green Beans : Foto stockIngredients for 4 people:
150 grams of green beans
4 hard-boiled eggs (prepared before)
needed for the vegetable stock (carrot, celery, yellow onion, parsley)
4 slices of stale bread
oil, salt and pepper

preparation:
Prepare the broth by putting in a quart and a half of water the necessary ingredients. Cook until the water will begin to get rich of vitamins and proteins of the vegetables (so when he took a nice coloring) then turn off the stove.
Boil the beans in another pan cleaned and washed well. Do not boil them and keep them very slightly crispy.
When ready, drain and cut into slices small. Take now the eggs and chop very very fine.
When everything is ready to turn on the stove stock. Bring to a boil then place the beans and eggs. Allow to cook for 3/4 minutes then serve the dishes before putting a slice of bread inside
Accompany all with a red wine Grignolino DOC.




Ingredienti per 4 persone:
150 grammi di fagiolini
4 uova sode (preparate prima)
occorrente per il brodo vegetale (carota, sedano, cipolla bionda, prezzemolo)
4 fette di pane duro
olio, sale e pepe

Preparazione:
Preparate il brodo mettendo in un litro e mezzo di acqua gli ingredienti necessari. Cuocete fino a quando l'acqua comincerà ad arricchirsi delle vitamine e delle proteine dei vegetali (quindi quando avrà assunto una bella colorazione) poi spegnete il fornello.
Bollite in un altro pentolino i fagiolini mondati e ben lavati. Non lessateli molto e manteneteli leggermente croccanti.
Appena pronti, scolateli e tagliateli a rondelle piccole. Prendete adesso le uova e tritatele molto molto fini. 
Quando sarà tutto pronto accendete il fornello del brodo. Portate a bollore poi inserite i fagiolini e le uova. Lasciate a cuocere ancora per 3 / 4 minuti poi servite in piatti fondi mettendo prima all'interno una fetta di pane duro.
Accompagnate il tutto con un vino rosso Grignolino DOC.