giovedì 19 dicembre 2013

COCKTAIL OF SQUIDS WITH, AVOCADO E ANDALUSIAN SAUCE - COCKTAIL DI CALAMARI, AVOCADO E SALSA ALL'ANDALUSA




Ingredients for 6 people
400 grams of squid
12 pitted green olives
1 small glass of Marsala
1 clove of garlic
oil
salt and pepper

For the sauce Andalusian :
1 green pepper
2 tablespoons of tomato sauce
8 tablespoons of mayonnaise
2 teaspoons balsamic vinegar
salt and pepper

preparation:
Start now preparing the Andalusian sauce : Put the peppers in the oven to toast . When cooked, spellatelo and cut into dice.
Now put in a gravy boat mayonnaise, tomato sauce, vinegar and pepper , cut into pieces . Mix well until you get a smooth sauce and pink .
Switch now to prepare for the rest of the ingredients : Clean the squid cleaned and depriving him of the inner bag . Cut into rings and wash them thoroughly under running water. Peel the avocado and cut it into pieces not very big.
Then take the squid and cook for about 10 minutes with olive oil and garlic and sfumateli with a glass of Marsala .
Let cool then take a bowl and add the avocado . Turn right and then put everything in a glass big enough (like the ones you use for the shrimp cocktail ) . Add a tablespoon of sauce and garnish with some Andalusian olive green .
Served with a white wine Trentino top sauvignon.




Ingredienti per 6 persone
400 grammi di calamari
12 olive verdi denocciolate
1 bicchierino di Marsala
1 spicchio di aglio
olio
sale, pepe

Per la salsa Andalusa:
1 peperone verde
2 cucchiai di salsa di pomodoro
8 cucchiai di maionese
2 cucchiaini di aceto balsamico
sale, pepe

Preparazione:
Cominciate subito preparando la salsa Andalusa: Mettete ad abbrustolire il peperone in forno. A cottura ultimata, spellatelo e tagliatelo a dadi.
Mettete adesso in una salsiera la maionese, la salsa di pomodoro, l'aceto e il peperone tagliato a pezzi. Mescolate bene il tutto fino ad ottenere una salsa omogenea e rosata.
Passate adesso a preparare il resto degli ingredienti: Pulite e mondate il calamaro privandolo della sacca interna. Tagliateli ad anelli e lavateli abbondantemente sotto acqua corrente. Sbucciate l'avocado e tagliatelo a pezzi non molto grandi. 
Prendete quindi i calamari e fateli cuocere per circa 10 minuti con olio e aglio e sfumateli con un bicchierino di Marsala.
Fate raffreddare poi prendete una ciotola e aggiungete l'avocado. Girate bene poi mettete il tutto in un bicchiere abbastanza grande (come quelli che si usa per il cocktail di scampi). Aggiungete un cucchiaio di salsa Andalusa e guarnite con qualche oliva verde.
Da accompagnare con un vino bianco Trentino superiore sauvignon.