lunedì 16 dicembre 2013

VELVET SAUCE OF ARTICHOKES - VELLUTATA DI CARCIOFI


Velvety cream soup from a gentle green peas : Foto stockIngredients for 4 people:
Romans 6 artichokes without thorns
50 grams of butter
400 ml of chicken stock
3 potatoes
oil, salt, pepper









preparation:
Clean the artichokes by removing the leaves and removing the hair at the "heart" of Central Asia. Cut it into 4 parts.
Melt the butter in a pan then add the artichokes just cleaned.
Then add the chicken broth and potatoes. Cover and cook for about 1 hour.
After this time pour the cream and cook for 10 minutes. Turn off the heat, let cool and then immerse an immersion blender and blend evenly all. Put on the heat and heat still adding 10 grams of butter.
Serve hot with a white wine from Calabria Ciro DOC




Ingredienti per 4 persone:
6 carciofi romani senza spine
50 grammi di burro
400 ml di brodo di pollo
3 patate
olio, sale, pepe

Preparazione:
Pulite i carciofi togliendo le foglie e togliendo la peluria al "cuore" centrale. Tagliatelo in 4 parti.
Fate sciogliere il burro in un tegame poi aggiungete i carciofi appena puliti.
Aggiungete quindi il brodo di pollo e le patate. Coprire e cuocere per circa 1 ora.
Passato il tempo versate la panna e cuocete ancora per 10 minuti. Spegnete il fuoco, fate raffreddare quindi immergete un frullatore ad immersione e frullate omogeneamente il tutto. Rimettete sul fuoco e scaldate aggiungendo ancora 10 grammi di burro.
Servite caldo con un vino bianco calabrese Cirò DOC.