sabato 14 dicembre 2013

TROUT WITH SALT AND SOUBISE SAUCE - TROTA AL SALE CON SALSA SOUBISE


Fish dish - fried trout : Foto stockIngredients for 4 people
4 trout cleaned, filleted and boned
100 grams of coarse salt
bread crumbs
60 grams of butter
1 teaspoon tarragon
1 sprig of thyme
salt and pepper
Soubise sauce (see recipe in my blog)





preparation:
Place on a serving platter trout fillets filleted. Sprinkle salt on the meat and arrange big even on the bunches of thyme. Leave them to rest and then a couple of hours.
After the interval eliminated all the excess salt and flour them in breadcrumbs.
Fry in butter with a teaspoon of tarragon.
Serve with the sauce soubise and accompanied with a white wine Sauvignon.



Ingredienti per 4 persone
4 trote pulite, sfilettate e deliscate
100 grammi di sale grosso
pangrattato
60 grammi di burro
1 cucchiaino di dragoncello
1 mazzetto di timo
sale, pepe
Salsa soubise (vedi ricetta nel mio blog)

Preparazione:
Mettete su di un piatto da portata i filetti di trota sfilettati. Cospargeteli di sale grosse sulla carne e adagiate anche sopra i mazzetti di timo. Lasciatele a riposare quindi un paio di ore. 
Trascorso il tempo eliminate tutto il sale in eccesso e infarinatele nel pangrattato.
Friggete nel burro con il cucchiaino di dragoncello.
Servite con la salsa soubise e accompagnate con un vino bianco Sauvignon.