lunedì 16 dicembre 2013

SALADE OF ARTICHOKES, AVOCADO AND PRAWNS - INSALATA DI CARCIOFI, GAMBERI E AVOCADO

Avocado isolated on a white background : Foto stock

Ingredients for 4 people:
Romans 6 artichokes without thorns
1 avocado
16 shrimp
mayonnaise,
soy sauce

preparation:
Peel the artichokes from the leaves and clean the "heart" of the hair inside. Cut them in half and put them to soak in a bowl with water and lemon. Cut the avocado, peel it and cut into small pieces and place in a bowl with the soy sauce. Do this season then go to cook the artichokes and the shrimps. When they are ready add to the avocado. Pour the mayonnaise and stir well everything. Serve in cups or in single serving tartelette.
Serve with a white wine from the Aosta Valley Blanc de Morgex




Ingredienti per 4 persone:
6 carciofi romani senza spine
1 avocado
16 gamberi 
maionese,
salsa di soya

Preparazione:
Mondate i carciofi dalle foglie e pulite il "cuore" dalla peluria interna. Tagliateli a metà e metteteli a bagno in una ciotola con acqua e limone. Tagliate l'avocado, sbucciatelo, tagliatelo a pezzi piccoli e mettetelo in una coppa con la salsa di soia. Fatelo insaporire poi passate a cuocere i carciofi e i gamberi. Quando saranno pronti aggiungeteli all'avocado. Versate la maionese e girate bene il tutto. Servite in coppette mono porzione o in tartelette. 
Accompagnate con un vino bianco della Valle d'Aosta Blanc de Morgex