venerdì 13 dicembre 2013

TARTELETTE SAVOY REVISITED - TARTELETTE SAVOY RIVISITATE


Green mussels on the market. : Foto stockIngredients for 4 people:
8 tartelette of pasta brissee created before
800 grams of bouchot de moules (mussels French )
8 small slices of bacon Arnad
6 eggs
1 bunch of parsley
1 orange organic untreated
oil, salt, pepper

preparation:
Washed carefully under running water, the moules bouchot rubbing with steel wool to rid themselves of impurities , however infrequent . Put them in a pan and then covering with a lid . Turn on the stove and cook long enough to get them to open .
Then remove the valve from the mollusk that contains them .
In the meantime, take the eggs, break them and put them in a dish. Whip in such a way as to make an omelette. Salt and pepper .
Then pour in a pan with 3 tablespoons of olive oil , butter and chopped parsley.
Turn them quickly with a wooden spoon, then add the moules bouchot . When cooked, arrange them within the tartelette and arrange the slices of bacon Arnad .
Taste them with a white wine from the Cote du Rhone.




Ingredienti per 4 persone:
8 tartelette di pasta brissee create prima
800 grammi di moules de bouchot (cozze francesi)
8 fette piccole di lardo di Arnad
6 uova
1 mazzetto di prezzemolo
1 arancia biologica non trattata
olio, sale, pepe

Preparazione:
Lavate con molta attenzione sotto acqua corrente le moules de bouchot strofinandole con una paglietta per liberare le stesse da impurità comunque poco frequenti. Mettetele quindi in una padella coprendo con un coperchio. Accendete il fornello e fate cuocere il tempo sufficiente per farle aprire.
Togliete quindi il mollusco dalla valva che le contiene.
Nel frattempo prendete le uova, rompetele e mettetele in un piatto. Sbattetele in modo tale da farne una frittata. Salatele e pepatele.
Versatele quindi in una padella con 3 cucchiai di olio, il burro e il prezzemolo tritato.
Giratele velocemente con un cucchiaio di legno poi aggiungete le moules de bouchot. A cottura ultimata disponetele all'interno delle tartelette e disponete sopra le fette di lardo di Arnad.
Gustatele con un vino bianco della Cote du Rhone.