lunedì 10 febbraio 2014

WALNUTS - Noci


The walnut, Juglans regia in Latin, is a very strong and resistant plant native to the Himalayas (Tibet, Nepal). Uncommon in Piedmont because of the different temperature conditions conducive to a hot / cold sometimes quite important, is her favorite development in the Campania Sorrento walnuts, famous all over the world.
The compact fruit and oily find numerous uses in the kitchen recipes ranging from appetizers to desserts. Despite a decidedly oily then loaded with fat, the walnut is a great opponent of bad cholesterol and helps we improve and stimulate cardiac activity in both men and women.
The main vitamin that is contained in E. Walnuts are also excellent for fighting free radicals and are therefore also highly anti oxidant.



Il noce, in latino Juglans regia, è una pianta molto robusta e resistente originaria dell'Asia himalayana (Tibet, Nepal). Poco diffusa in Piemonte a causa delle diverse condizioni di temperatura tendenti ad un caldo / freddo talvolta abbastanza importante, trova il suo sviluppo preferito in Campania con la noce di Sorrento, ormai famosa in tutto il mondo. 
Il frutto compatto e oleoso trova numerosi impieghi in cucina in ricette che variano dall'antipasto al dolce. Nonostante siano un prodotto decisamente oleoso quindi carico di grassi, la noce è un ottimo avversario del colesterolo cattivo e contribuisce a miglorare e stimolare l'attività cardiaca sia negli uomini che nelle donne.
La vitamina principale contenuta è quella E. Le noci sono, inoltre, ottime per combattere i radicali liberi ed hanno di conseguenza anche un elevato potere anti ossidante.