giovedì 6 febbraio 2014

NORWAY LOBSTER WITH RED WINE AND OREGANO - SCAMPI AL VINO ROSSO E ORIGANO


Ingredients for 4 people: 
800 grams of prawns
2 teaspoons of oregano
2 shallots
120 ml of cream
1 glass of red wine
oil, salt, pepper

Preparation. 
Clean and wash the prawns in water. Put the oil in a frying pan with the shallots cut into thin slices. Cover and cook over low heat for 5 minutes. Remove the lid, add the shrimp and let them cook for a few minutes.
Pour in the wine, then raise the heat and let it evaporate. Eliminated then the shallots, add the cream, the oregano and allow to thicken the sauce. Add salt and pepper and serve.


Ingredienti per 4 persone:
800 grammi di scampi
2 cucchiaini di origano
2 scalogni
120 ml di panna da cucina
1 bicchiere di vino rosso
olio, sale, pepe

Preparazione.
Pulite e lavate gli scampi in abbondante acqua. Mettete l'olio in una padella con gli scalogni tagliati a fettine sottili. Coprite e cuocete a fiamma bassa per 5 minuti. Togliete il coperchio, unite gli scampi e fateli insaporire per qualche minuto.
Versate il vino poi alzate la fiamma e fate evaporare. Eliminate quindi gli scalogni, unite la panna, l'origano e fate addensare la salsa. Salate, pepate e servite.