martedì 11 febbraio 2014

THE MERINGUE - LA MERINGA



Ingredients for 2 people: 
Organic eggs 2 egg whites
100 grams of powdered sugar
a pinch of salt

preparation 
As you can see the meringue has the list of ingredients definitely very, very small and as you will see will be very easy to do. Take a bowl and whip until stiff 2 egg whites.


Now add the powdered sugar through a strainer to do lumps and continue beating the mixture until you will see that it will become thick and glossy.


Then take a baking sheet and put it on a piece of buttered parchment paper does not stick the meringue. With a pastry bag with a large size of the nozzle formed many domes as the dough will allow.


Then bake at 110 degrees for about 2 hours. You can enjoy this dessert in the most traditional way or with the cream from the 2 domes or as a garnish for other desserts.


Ingredienti per 2 persone:
2 albumi di uova biologiche
100 grammi di zucchero a velo
un pizzico di sale

Preparazione
Come vedete la meringa ha la lista degli ingredienti decisamente molto, molto piccola e come vedrete risulterà anche molto facile da fare. Prendete una ciotola e montate a neve ferma i 2 albumi. Aggiungete adesso lo zucchero a velo attraverso un colino per non fare grumi e continuate a montare il composto fino a quando non vedrete che sarà diventato denso e lucido. Prendete quindi una teglia da forno e mettete sopra una foglio di carta da forno imburrata per non fare attaccare la meringa. Con un sac a poche con il beccuccio di una dimensione grande formate tante cupolette quanto l'impasto vi consentirà. Infornate quindi a 110 gradi per 2 ore circa. Potrete gustare questo dolce nel modo più tradizionale ovvero con la panna posta tra le 2 cupole o come guarnizione per altri dolci.