martedì 11 febbraio 2014

PAVLOVA WITH SEASON'S FRUIT AND HAZELNUTS - PAVLOVA CON FRUTTA DI STAGIONE


Ingredients for 2 people :
1 meringue low and wide prepared previously (see recipe in my blog)
100 ml of liquid cream
2 tablespoons of raspberry jam
10 chopped hazelnuts
powdered sugar
1 lime untreated
1 unwaxed lemon
1 orange
1 tangerine

preparation
The pavlova is one of the most interesting desserts , as far as I'm concerned, the international confectionery landscape . the high technical quality of this sweet gladdens the heart ! :) This was my first experience of pavlova , I know that there are some mistakes and I know that technically I have a lot to learn as far as concerns the realization ... but appreciated commitment ! :)
Take therefore the meringue that you have previously prepared and arrange on a plate (see photo)


Sprinkle of cocoa , then switch to whip the cream . When it is ready arrange on inside it avoid overhang


Then enter the raspberry jam and then cut the fruit into pieces not very big . The variation on the theme that I have proposed is to add further Langa of hazelnuts if you like . The matching wine is in my opinion a great Moscato d' Asti served fresh.



Ingredienti per 2 persone:
1 meringa bassa e larga preparata precedentemente (vedi ricetta nel mio blog)
100 ml di panna liquida
2 cucchiai di marmellata di lamponi
10 nocciole tritate
zucchero a velo
1 lime non trattato
1 limone non trattato
1 arancia 
1 mandarino

Preparazione
La pavlova è uno dei dolci più interessanti, per quanto mi riguarda, del panorama dolciario internazionale. l'alta qualità tecnica di questo dolce rallegra il cuore!!:) Questa è stata la mia prima esperienza di pavlova; so che ci sono degli errori e so che tecnicamente ho tutto da imparare per quanto ne riguarda la realizzazione...ma apprezzate l'impegno!!:)
Prendete dunque la meringa che avete preparato precedentemente e disponetela su di un piatto piano (vedi foto). Spolveratela di cacao, quindi passate a montare la panna. Quando sarà pronta disponetela all'interno evitando di farla sbordare. Inserite quindi della marmellata di lamponi e poi la frutta tagliata a pezzi non molto grandi. La variante sul tema da me proposta è quella di aggiungere ulteriormente della granella di nocciole di langa se vi piace. Il vino da abbinare è secondo me un ottimo Moscato d'Asti servito fresco.