lunedì 3 febbraio 2014

MIXED FISH FRY WITH VEGETABLES - FRITTO MISTO DI PESCE CON VERDURE


Ingredients for 4 people: 
5 squid
10 shrimp
3 carrots
3 green courgette
2 eggs
flour, bread crumbs
oil for frying
salt and pepper

preparation: 
Clean and wash the prawns sgusciandoli and removing the black part. Cut the squid into rings and wash them thoroughly over and over again.
Cut the zucchini and carrots then prepare the breading beating the egg and putting in 2 different dishes flour and breadcrumbs.
Then take and pass the fish in flour, then egg and then in breadcrumbs. Breaded everything except the carrots and zucchini. Put oil in a pan and when it will begin to "sizzle" dip the shrimp and squid. When they are fully cooked, drain and let it dry. Fry the vegetables and serve either hot, pouring over, if you want to try this delicacy as I did, of orange juice instead of lemon. Experience is great!



Ingredienti per 4 persone:
5 calamari
10 gamberi
3 carote
3 zucchine verdi
2 uova
farina, pangrattato
olio per friggere
sale, pepe

Preparazione:
Pulite e lavate i gamberi sgusciandoli e togliendo la parte nera. Tagliate i calamari ad anelli e lavateli abbondantemente più e più volte. 
Tagliate le zucchine e le carote quindi preparate l'impanatura sbattendo l'uovo e mettendo in 2 piatti diversi la farina e il pangrattato.
Prendete quindi il pesce e passatelo prima nella farina, quindi nell'uovo e poi nel pangrattato. Impanate tutto tranne le carote e le zucchine. Mettete l'olio in una pentola e quando cominciera a "sfrigolare" immergete i gamberi e i calamari. Quando saranno perfettamente cotti, scolateli e fateli asciugare. Friggete anche le verdure e servite entrambi caldi, versando sopra, se volete provare questa squisitezza come ho fatto io, del succo di arancia invece che del limone. Provate è ottimo!!