giovedì 13 febbraio 2014

DUCK WITH BLUEBERRIES AND GINGER - ANATRA ALLO ZENZERO E MIRTILLO


Ingredients for 4 people
1 duck clean and sectioned
1 ginger root is not very large
100 grams of fresh blueberries
10 grams of brown sugar
30 grams of butter
1 glass of Marsala
1 shallot
1 yellow onion
oil, salt, pepper

preparation:
Slit the skin of the duck breasts in such a way as to penetrate the aromas inside. Then wash it carefully .
In a pan make a  sauté with olive oil, butter , shallots and finely chopped yellow onion . Fate then brown the duck pieces for about 20 minutes . Eliminate the fat of the animal with a spoon then pour the Marsala wine and let the alcohol evaporate completely . Grate the ginger and blueberries inside then well washed and lightly crushed . Then cook for about 1 hour and 30 minutes over low heat , covered . Remember, every now and then to spray the animal with the sauce produced inside the pan. When the duck is perfectly cooked, remove from heat and arrange on a large serving tray pouring over the sauce created during cooking. serve hot


Ingredienti per 4 persone
1 anatra pulita e sezionata
1 radice di zenzero non molto grande
100 grammi di mirtilli freschi
10 grammi di zucchero di canna
30 grammi di burro
1 bicchiere di Marsala
1 scalogno
1 cipolla bionda
olio, sale, pepe

Preparazione:
Incidete la pelle dei petti di anatra in modo tale da far penetrare gli aromi all'interno. Lavatela quindi attentamente.
In un tegame fate un soffritto con olio, burro, scalogno tagliato fine e cipolla bionda. Fate quindi rosolare i pezzi di anatra per circa 20 minuti. Eliminate il grasso dell'animale con un cucchiaio quindi versate il vino Marsala e fate evaporare completamente l'alcool. Grattugiate dentro quindi lo zenzero e i mirtilli ben lavati e leggermente pestati. Cuocete quindi per circa 1 ora e 30 minuti a fuoco basso e coperto. Ricordatevi ogni tanto di irrorare l'animale con la salsa prodotta all'interno del tegame. Quando l'anatra sarà perfettamente cotta, toglietela dal fuoco e disponetela in un ampio vassoio da portata versando sopra il sugo creato durante la cottura. Servite caldo