lunedì 3 febbraio 2014

OMELETTE WITH TUNA AND ARITCHOKES - FRITTATA CON TONNO E CARCIOFI

Spanish omelette with parsley : Foto stock

Ingredients for 4 people: 
4 eggs
6 artichoke hearts
30 ml of cream
100 grams of tuna in brine in oil
salt and pepper

preparation: 
Clean and wash the artichokes trying to eliminate as much as possible the "fluff" inside. Then put them to boil in a pot of boiling water. Then drain them and cut them into cubes.
In a blender put in the cream with 50 grams of tuna, salt and pepper, and blend evenly. Now take a bowl and beat the eggs. Add the tuna mixture and the remaining crumbled tuna with artichokes. Turn everything well then transferred to a hot pan with butter. When cooked, cut omelette and serve hot.

Ingredienti per 4 persone:
4 uova
6 cuori di carciofo
30 ml di panna da cucina
100 grammi di tonno al naturale sotto olio
sale, pepe

Preparazione:
Pulite e lavate i carciofi cercando di eliminare il più possibile la "peluria" interna. Metteteli quindi a lessare in una pentola di acqua bollente. Sgocciolateli e tagliateli a cubetti.
In un frullatore mettete dentro la panna con 50 grammi di tonno, il sale e il pepe, e frullate omogeneamente. Prendete adesso una ciotola e sbattete le uova. Aggiungete il composto di tonno e il rimanente tonno sbriciolato con i carciofi. Girate bene il tutto quindi trasferite in una padella calda con il burro. A cottura ultimata tagliate la frittata e servitela calda.