lunedì 3 febbraio 2014
EGGS WITH MUSHROOM AND LEEK SAUCE - UOVA CON SALSA DI FUNGHI E PORRI
Ingredients for 4 people:
4 eggs
300 grams of porcini mushrooms
1 leek
4 slices of homemade penis
30 grams of flour
half a glass of red wine
1 tablespoon acetomele
salt and pepper
preparation:
Boil a pot of water with vinegar and a pinch of salt. When it is ready you create a "vortex" with the spoon and then break one egg at a time and throw it in (the famous poached egg). After 3 minutes, drain the eggs and place them in a bowl of cold water. Take it out and put it to dry in a cloth.
Take now the mushrooms, clean them well from all traces of soil, and cut into slices.
Put it to cook for 10 minutes with red wine, butter, parsley, flour to thicken and leek cut into rings.
Take a baking dish and imburratela. Arrange the slices of bread on top of the mushrooms, leek, egg and pour over the sauce. Spend it in the oven at 180 degrees for 10 minutes, then serve
Ingredienti per 4 persone:
4 uova
300 grammi di funghi porcini
1 porro
4 fette di pene casareccio
30 grammi di farina
mezzo bicchiere di vino rosso
1 cucchiaio di acetomele
sale, pepe
Preparazione:
Mettete a bollire una pentola di acqua con aceto e un pizzico di sale. Quando sarà pronta create "un vortice" con il cucchiaio quindi rompete un uovo per volta e buttatelo dentro (il famoso uovo in camicia). Dopo 3 minuti, scolate le uova e mettetele in una ciotola di acqua fredda. Toglietelo e mettetelo ad asciugare in un canovaccio.
Prendete adesso i funghi, puliteli bene da ogni traccia di terra e tagliateli a fettine.
Mettetelo a cuocere per 10 minuti con vino rosso, burro, prezzemolo, farina per addensare e porro tagliato a rondelle.
prendete una pirofila e imburratela. Adagiate sopra le fette di pane, sopra i funghi, il porro, l'uovo e bagnate con la salsa. Passate il tutto in forno a 180 gradi per 10 minuti, poi servite