martedì 18 febbraio 2014

TROUT AT THE RUE HERB AND GENEPY - TROTA ALLA RUTA E GENEPY


Foto stock: Grilled Fish with Lemon



One of my modest creation that is always delicious river fish combined with the local flavors of the rivers and mountains of Val d'Aosta where he likes to dwell with prevalence.


Ingredients for 1 person:

2 fillets of trout, cleaned and boneless
1 bunch of Ruta
1 glass of liquor genepy
30 grams of butter
1 lemon
100 ml of cream
1 glass of white wine


preparation:

In a blender, place the cream, sprig of rue extract (no flowers), the genepy and butter.
Shake it all then put in a pan and cook over high heat for a few minutes, until it evaporates the liquor genepy.
Put in a buttered pan trout fillets, drizzle with white wine and bake at 180 degrees for 20 minutes.
Remove from the oven and place the fillets in a rectangular plate.
Lay over the sauce and garnish with flowers all around the rue.
Enjoy with a great Petit Arvine of Valle d'Aosta.

Una mia modesta creazione per questo sempre squisito pesce di fiume abbinato ai profumi locali dei fiumi e dei monti della Val d'Aosta dove con prevalenza ama dimorare.

Ingredienti per 1 persona:

2 filetti di trota, puliti e senza lische
1 mazzetto di Ruta
1 bicchiere di liquore Genepy
30 grammi di burro
1 limone
100 ml di panna da cucina
1 bicchiere di vino bianco

Preparazione:

In un frullatore, mettete la panna, il mazzetto di ruta lavato (senza fiori), il genepy e il burro.
Frullato il tutto poi mettete in un padellino e fate cuocere a fuoco vivo per qualche minuto, fino a quando non evapora il liquore genepy.
Mettete in una teglia imburrata i filetti di trota, irrorate con il vino bianco e infornate a 180 gradi per 20 minuti.
Sfornate i filetti e metteteli in un piatto rettangolare.
Adagiate sopra la salsa e guarnite tutto intorno con i fiori della ruta.
Gustate con un ottimo Petit Arvine della Valle d'Aosta.